Byg selv dit centralsmøringssystem

 

KSK Maskinservice forhandler og servicerer landbrugs- og entreprenørmaskiner. Virksomheden benytter sig af Selvbyg ved installation af centralsmøring. Værkfører Jesper Smidt fortæller her om erfaringerne.

 

Hvordan er processen – fra I har et behov og indtil centralsmøringssystemet er færdigmonteret?

Når vi sælger en maskine med centralsmøring, bestiller jeg delene hjem fra Johydraulics.dk. Det er mega-nemt, og de leverer
fra dag til dag. Vi laver ofte de samme typer maskiner, så det er let at kopiere en ordre. Jeg installerer derefter centralsmøringen,
så maskinen kan komme ud ad døren i en fart.

Hvad er det nemmeste ved Selvbyg?

At pakke slanger ind i flex - det er lige ud ad landevejen.

Men konceptet er jo simpelt, så der er egentlig ikke noget i installationsfasen, der er svært. At samle fordeler, klippe slanger til og montere dem, er jo noget, alle kan gøre.

Hvor finder du hjælp, hvis du er i tvivl?

Jeg er ikke i tvivl om så meget, men jeg har ringet til Philip fra JO Hydraulics nogle gange. Han er dygtig og svarer hurtigt tilbage. Vi stod engang med en gummiged, hvor armen ikke var smurt, mens resten af maskinen var. Det burde ikke kunne lade sig gøre. Der hjalp Philip mig med at fejlsøge og finde en løsning.

Har du gode fif til dem, der skal i gang med Selvbyg?

Vær opmærksom på hvordan slangerne løber hen ad maskinen. Det bliver meget pænere og fungerer bedre, når de løber i lige linjer. Læg også mærke til, hvor slangerne er koblet op.

Gør alt så simpelt som muligt; så er det også nemmere at installere noget lignende senere.

Hvad er udfordrende?

Det sværeste er helt klart fordelere og doseringer. Nu får vi tekniske tegninger fra JO Hydraulics, så vi nemt selv kan samle fordelerne. Men man skal få de topprofessionelle til at finde den rigtige dosering.

Hvilke tanker havde du, inden du gik i gang med Selvbyg?

Ikke så mange. Vi startede hos en anden leverandør og kom så senere i kontakt med JO Hydraulics. Konceptet er jo simpelt. Det er lige til at gå i gang med.

Hvad er fordelene?

Vi kan tjene mere, når vi selv installerer, frem for hvis vi skal have nogen til det.

Planlægningsmæssigt er det genialt. Vi skal ikke længere have en maskine til at stå, imens vi venter på, at nogen kommer og installerer centralsmøring.  Nu kan maskinen komme ud ad døren, når vi selv har gjort den klar - vi er ikke afhængige af andre.

Vi kan også klargøre en maskine mere effektivt. Man skal ikke først trække strøm til hydraulik, og så senere lave noget om for at trække strøm til centralsmøring. Det kan vi nu gøre på samme tid. Det giver bare så meget mere mening.

Desuden kan vi stå 100% inde for, hvad vi har lavet. Ringer vores kunde, og der er lidt småproblemer, kan vi nemt selv fikse det

Hvor nemt er det at komme i gang?

Meget nemt. Vi får jo tegningerne af Philip fra JO Hydraulics, og de er lette at følge. Første gang jeg skulle installere, fik jeg hjælp. Siden har vi kunnet klare det selv.

 


 

Selvbyg med JO Hydraulics

JO Hydraulics tilbyder både Selvbyg, Medbyg og Montering af centralsmøring.


KSK Maskinservice har valgt Selvbyg, hvor de køber komponenterne i vores webshop – inklusiv manualer.


Vi guider gerne kunderne frem til de helt rigtige produkter, og står klar med råd fra vores eksperter, hvis du får brug for hjælp undervejs.

 

Læs mere her

Kontakt os

JO Hydraulics hjælper kunderne med centralsmøring på mange forskellige måder.

 

Kontakt os, så vi kan drøfte, hvad der er den bedste løsning for netop din virksomhed.

 

Ring på tlf. 75 14 15 00 eller send en e-mail til [email protected]