Filterprogram

Omsæt originale varenumre til vores.

Klik på billedet :


 

Hydraulikfiltre

Hovedparten af nedbrud i hydrauliske systemer skyldes snavs. Derfor er filtrering en nødvendighed.

 

Hvad er et hydraulikfilter

Filtre bruges i hydrauliske systemer for at filtrere olien. Det nedbringer mængden af urenheder og reducerer risikoen for nedbrud. Der skal filtreres for skidt og snavs, så olien, der strømmer rundt i systemet, holdes rent. Hydraulikdele er i dag meget fintfølende og selv den mindste urenhed i olien kan forårsage dyre produktionsstop og nedbrud.

Trykstød eller et snavset filter kan få en bypass-ventil til at åbne. Den består af en ventil med en kugle indeni, som sørger for at lukke tæt, så olien føres udenom filteret i stedet for igennem filteret.

Alle vores filtre leveres med en by-pass ventil. Denne ventil leder olien uden om filtret, når det er fyldt op med partikler – eller når der kommer trykstød i systemet.

Det er vigtigt at pointere, at by-pass ventilen kun skal sikre, at filtret, eller komponenter i systemet, ikke skades. By-pass ventiler skal helst ikke komme i drift, og derfor er det vigtigt at skifte filterelementet jævnligt. Hvis by-pass ventilen åbner, skylles der skidt videre i systemet.

 

Hvilke typer hydraulikfiltre findes der?

JO Hydraulics har et stort program af filtre, og nedenfor er en kort beskrivelse af vores mest populærere filterkategorier og disses funktioner:

 

Returfiltre

Disse filtre monteres typisk i toppen af hydrauliktanken. Det er igen vigtigt at vælge den rigtige størrelse mht. tryktab. Hvis dette tryk er for stort, kan det have indflydelse bagud i hydrauliksystemet. Eksempelvis kan det løsne bremsen i et spil hvis det totale tryktab er over 15 bar.

Returfiltret kan leveres med en difusser som giver et ”roligere” tilbageløb i tanken. Dette forhindrer bl.a. at der ikke er luft i den olie

der suges ud af tanken.

 

Højtryksfiltre

På højstrykssiden anvendes et højtryksfilter – typisk et filter der kan tåle et tryk op til 420 bar. Et højtryksfilter monteres mellem pumpe og styreventiler. Det sikrer, at olien, der passerer ventilerne, altid er ren. På den måde undgås havari på ventilfunktionerne, og at snavs kommer videre ud i systemet. Ved tryk over 250 bar, bør der altid vælges et højtryksfilter.

Filtreringsgraden afhænger af hvilke komponenter hydraulikolien skal passere. Desto finere filtrering desto højere tryktab – så det er vigtigt at vælge den helt rigtige størrelse. Tryktabet der sættes til over filtret kan IKKE bruges efterfølgende.

 

Spin on filtre

Et spin-on-filter har samme funktion som et returfilter, men placeres uden for tanken. Det bruges, hvis der ikke er plads til et nedsænket filter. Filteret er nemt at udskifte, men også sårbart, da slag og stød kan ødelægge det, så olien løber ud.

Leveres både som suge- og returfiltre

 

Filterelementer

Du kan desværre ikke montere et filter, og forvente at det lever for evigt. Det er vigtigt at skifte filterelementerne med intervaller, alt efter hvor meget maskinen arbejder og producentens forskrifter.  Manglende skift af et filterelement til kr. 300, kan forårsage store skader i systemet.

Det er svært at sige hvor tit, da det blandt andet afhænger af omgivelser, driftstemperatur, driftstryk og ventilbestykning. Vi anbefaler at montere en filterindikator, som hjælper dig ved at informere om, hvornår filtret bør skiftes.

JO Hydraulic leverer elementer til udskiftning på mange fabrikater, og Filtrec har en rigtig fin Navigator, som du finder her. Her kan du indsætte en del af det originale varenummer for at finde et replacement filter. Finder du ikke efterfølgende varenummeret i vores sortiment, så kontakt os og vi hjælper med at finde en løsning.

 

Vi leverer erstatningselementer for:

Primære filter-producenter:Primære OEM:
Donaldson / Hydac / Bosch Rexroth / Parker / Pall / Mahle / Argo / Eaton / Ikron / MP Filtri / UFI / MANN Filter / Lekang /Vickers / Sofima Hydraulics / Filtration Group / FleetguardLiebherr / Palfinger / HIAB / JCB / CNH / Komatsu / Caterpillar /  Volvo / Terex / Sandvik / Fendt / John Deer /  Timberjack / Sennebogen / Putzmeister / CIFA / Schwing / Manitou / Massey Ferguson / Kubota / Kalmar / Jungheinrich / Linde / Claas

 

Brug for hjælp

Vores teknikere sidder klar hver dag til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige filter til dit hydrauliske system. Vi har stor indsigt i de mange faktorer, der er på spil, når du skal vælge et filter - eksempelvis flow, tryk, driftstemperatur og hensyn til opstartstemperatur. 

JO Hydraulics forhandler et meget stort program af filtre fra Filtrec. Hvis du er i tvivl om, hvilket filter der skal bruges til netop din maskines opbygning, er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi er hver dag klar med gode råd og vejledning på tlf. 75 14 15 00 eller e-mail [email protected]

 

JO Hydraulics A/S kan ikke drages juridisk til ansvar for oplysningernes rigtighed