Pumper

Skal du bruge en hydraulikpumpe?

Hydraulikpumper er hjertet i industrielle, mobile og landbrugsmaskiner. Pumpen leverer det nødvendige flow og tryk for at de hydrauliske funktioner kan fungere optimalt.Der findes flere typer af hydraulikpumper. Tandhjulspumper, stempelpumper, vingepumper, LS pumper.

 


De forskellige hydraulikpumper

Gearpumpe - udvendig fortanding

Gearpumpen er pumpernes moder. Det er en billig og effektiv pumpe. Gearpumpen kaldes også typisk for en tandhjulspumpe. Gearpumpen anvendes typisk på anlæg, der ikke skal arbejde 24/7 - men i kortere perioder eller uden konstant maksimal belastning. Gearpumpen er lidt mere støjende end nedenstående pumper.

Gearpumper kan leveres i forskellige udgaver:

  • Aluminiumshus - normalt fra 0,2 cc til 40 cc.
  • Aluminiumshus med støbejerns endedæksler - normalt fra 1 cc til 100 cc
  • Støbejernspumpe - fra 6 cc til 150 cc - anvendes typisk til hydrauliske anlæg på lastbiler.

Stempelpumpe - fast fortrængning

Stempelpumpen er mere støjsvag end tandhjulspumpen. Stempelpumpen kan typisk genere højere tryk og er mere effektiv end tandhjulspumpen. Stempelpumpen anvendes typisk på anlæg, der har lang driftstid og behov for et højt driftstryk. JO Hydraulics kan leveres pumper fra 12 cc til 130 cc. Disse pumper anvendes typisk på hydraulik opbygninger på lastbiler der skal kunne drive et hydraulikanlæg til en kran, en gylletrailer, en sideloader, et walking floor eller et tip anlæg.

Stempelpumpe - LS

LS pumpen anvendes typisk på anlæg, der arbejder kontinuerligt og med højt tryk og flow. LS pumpen udmærker sig ved kun at levere det flow, der er behov for i det hydrauliske system. Hvis der er behov for et lille flow, producerer pumpe kun det der ønskes. Dette styres af LS regulatoren på pumpen, der får en tilbagemelding fra styreventilen i det hydrauliske anlæg. 

På denne måde spares der både brændstof - da der ikke skal produceres så meget - og det hydrauliske anlæg belastes ikke mere end nødvendigt. Samtidig er det også en fordel at der ikke pumpes unødig hydraulikolie rundt i systemet - dette generer en unødig varme generering.

Hydraulikpumpe til PTO/kraftudtag - lastbiler

Til PTO drift kan der anvendes både gearpumper (tandhjulspumper) og stempelpumper med både fast fortrængning og LS regulering. Disse pumper leveres med en ISO flange til montering på kraftudtagets monteringflange. 

Vær opmærksom på omløbsretning på kraftudtag - pumpe skal altid løbe modsat. Løber kraftudtag venstre (anti clockwise) skal pumpe løbe højre (clockwise) og omvendt. Omløbsretning er normalt angivet på pumpe. På en højre pumpe kan der stå R for right eller L for left. På Italienske pumper kan der stå D - destra for højre og S - sinistra for ventre.

Luft-hydraulikpumpe

En luft-hydraulikpumpe er en type pumpe, der bruger luft som arbejdsmedie i stedet for hydraulisk olie. Denne type pumpe er ofte brugt i miljøer, hvor der er risiko for brand eller eksplosion, da drivkraften er luft.  

Hydraulikpumper fra JO Hydraulics

Hos JO Hydraulics tilbyder vi et bredt udvalg af hydraulikpumper med forskellige anvendelsesmuligheder.Alle vores pumper er designet og testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og pålidelighed. Kontakt os for yderligere information og rådgivning om, hvilken type pumpe der passer bedst til dit specifikke system.

Uanset om du er på udkig efter en pumpe til industriel eller landbrugsmæssig anvendelse, eller om du ønsker at opgradere din eksisterende pumpe, har JO Hydralics et bredt udvalg af hydraulikpumper til rådighed, der passer til dit specifikke behov. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige typer pumper, deres fordele og hvad de oftest anvendes til.