Centralsmøring


 

Hvad er centralsmøring?

Det koster både tid og penge, når maskinen står stille. Derfor er centralsmøring det eneste rigtige, fordi det minimerer risikoen for nedbrud.

Centralsmøring er et system, der sørger for, at din maskine får præcist den mængde smøring, den har brug for. Dette sker løbende gennem dagen, mens maskinen kører.

Dermed kan du være sikker på, at din maskine vedligeholdes, så du sparer penge på driften og ikke overraskes af pludselige nedbrud. Samtidig sikrer du, at din maskine får en længere levetid.

I vores webshop finder du alle de komponenter og reservedele, du skal bruge til en effektiv centralsmøring. Der er pumper, fittings, slanger, kædesmøring og meget mere. Og vi tør lægge hovedet på blokken: Her får du altid kvalitetsprodukter til konkurrencedygtige priser.

 

Hvordan fungerer centralsmøring?

Et centralsmøringssystem begynder ved en oliepumpe eller fedtpumpe. Pumpen er udstyret med en timer, som starter og stopper den rette mængde olie eller fedt, som tilføres via slanger. Olien eller fedtet føres videre til sekundære fordelerblokke, som doserer fedt eller olie ud til det sted, der skal smøres.

Et centralsmøringssystem kan have enten ét eller flere områder, den skal smøre; der er ikke nogen grænse for antallet af smøresteder. Centralsmøring kan også gøres mere komplekst, hvor fx olie sprøjtes fra fire vinkler over en kæde i et slagteri.

 

Vedligehold af centralsmøringsanlæg

Hvis du selv vil vedligeholde dit centralsmøringsanlæg, så hold øje med afrevne slanger, brækkede fittings, synlige utætheder osv. Har du centralsmøring på redskaber, er der monteret koblinger, som skal holdes rene og være spændt ordentligt sammen.

Når fejl og problemer er opsporet, skal vedligeholdelsen udføres, og her kan vi hjælpe på flere måder:

  • I kan bestille reservedelen hos os, og derefter stå for det hele selv.
  • Vores centralsmøringsmontør kan hjælpe jer i gang med vedligeholdelsen.
  • Vi kan fejlsøge og udføre vedligeholdet for jer.

 

Vintereftersyn:

Når vinteren nærmer sig, kan vores montør kigge forbi og foretage et vintereftersyn på de monterede anlæg. Her gennemgår vi hele maskinen for problemer og fejl. Ved at fange utætheder og slitage inden det går galt, kan vi sammen begrænse reparationsudgifter samt driftsstop i sæsonen. 
Læs mere om vintereftersyn her

 

Sådan får I et centralsmøringssystem

JO Hydraulics tilbyder kompetent rådgivning om, hvordan et centralsmøringssystem kan fungere i netop din virksomhed.

Vi hjælper hele vejen: Fra de små reservedele til det komplette system, der er udregnet og klar med alle typer pumper og tilbehør.


Når det gælder monteringen af dit nye anlæg, tilbyder vi flere forskellige fremgangsmåder:

  • Vi monterer: Vi kommer med alt, og kører ikke før systemet er færdigt og testet. I stiller blot værkstedspladsen til rådighed, så klarer vi resten.
  • Vi hjælper jer i gang: Vi kommer med alle komponenter og tegninger, og instruerer jeres folk i montage og testning. Jeres værksted rustes til fremtidige montager og serviceopgaver inden for centralsmøring. Efter nogle gange kan jeres folk klare opgaven på egen hånd.
  • I monterer selv: Vi leverer alle komponenter og tegninger, og I monterer hele systemet selv.

 

Fra bestilling til montering – hvor lang tid går der?

Vi har et stort lager med et bredt udvalg af standardkomponenter, og kan sende de fleste ordrer fra dag til dag. Skal anlægget monteres, planlægges der altid ud fra dine ønsker, og vi forsøger at sammensætte den arbejdsplan, der er mest optimal for begge parter. Det kan tage fra et par timer til flere dage at installere et centralsmøringsanlæg, alt efter projektets størrelse.

Og husk: Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi vil gøre alt for at imødekomme dine ønsker og behov – og er altid klar med gode råd og vejledning på tlf. 75 14 15 00 eller e-mail [email protected]

Vi glæder os til at høre fra dig.